Enjoying life in New Zealand! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Veroniek Maat - WaarBenJij.nu Enjoying life in New Zealand! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Veroniek Maat - WaarBenJij.nu

Enjoying life in New Zealand!

Door: Veroniek

Blijf op de hoogte en volg Veroniek

19 Mei 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hier weer een verhaaltje over mijn avonturen in Nieuw Zeeland! Tot nu toe kan ik beter zeggen Auckland, want ik ben de stad pas 1 keer uitgeweest, maar dit weekend gaan we een roadtrip doen! Zaterdag ga ik met Celine, Vincent, Tom en Ben naar Hamilton waar als het goed is een grote markt is en zo niet gaan we de omgeving verkennen. We gaan overnachten in een hotsel bij Tangariro National park en de volgende ochtend de Tangariro crossing doen, een wandeltocht van 8 uur!! Waaaat ja ik weet ook niet of ik het eind haal, maar ze zeggen dat het zo mooi is dat je je niet realiseert dat het zo lang duurt, dus dat hopen we dan maar! En we hopen op mooi weer! Zondag avond slapen we dan ook nog daar en maandag terug naar Auckland, misschien via Rotorua of een andere plaats maar dat zien we dan wel...

De afgelopen weken heb ik van alles in Auckland gedaan... maar vooral ook veel gerelaxed :) Ik loop iedere dag stage van 9 tot 5 dus soms is het fijn om ’s avonds te relaxen: filmpje kijken, boekje lezen, met Sander skypen, msnen etc. Maar zoals jullie weten ben ik niet zo goed in stil zitten en ga ik het liefst avond op avontuur! Een keer na het werk de pub ingedoken met een aantal collega’s en daarna naar een feestje gegaan met alleen Fransen (ja ja, ik haal mijn frans op hier) en afgelopen vrijdag naar een ander feestje in de Degree bij Viaduct Harbour. Hele leuke avond gehad en ’s nachts de berg beklomen (ja ’s avonds lijkt het wel een berg ipv een heuvel) om lekker te slapen!

De afgelopen weken naar een hiphop les geweest wat heel vet is en wat ik nu vaker ga doen, want ik ben gevraagd voor een ‘lady gaga inspired dance troupe’... vraag me niet wat het precies inhoudt wat dat weet ik zelf ook nog niet! Het begint volgende week dinsdag!

Verder ben ik alweer naar 2 rugbywedstrijden geweest, 1 in een park ergens (ik moet miss een plattegrond aanschaffen, want ik heb geen idee waar ik ben als ik hier de bus pak) en 1 in Eden park! Dit is HET stadion van Auckland en we hebben naar de wedstrijd Blues vs. Chiefs gekeken, best vet! Blues wonnen dus Auckland was blij (Blues komen uit Auckland). Daarna nog ff wat gedronken met 2 meisjes die we hier hebben leren kennen, een Duits en een Frans meisje au-pair zijn.

De dag na deze grote rugby wedstrijd was het heeeeeeel mooi weer! Ik kon niet wachten om me in de zon te begeven dus ik stond ’s ochtends al te trappelen op het balkon om maar naar het terras/strand te gaan! ’s Middags naar Viaduct Harbour gelopen en daarna de bus gepakt naar St. Heliers bay waar een strand is. Dit is het achterste strand van Auckland (geloof ik) en je kunt via ...... bay terug lopen naar Mission bay en dan weer de bus terug pakken naar het centrum... ja snappen jullie het nog? We hebben in ieder geval een strand wandeling gedaan en een leuk strandje ontdekt genaamd Ladies and Gentlemen Bay!

Op mijn stage gaat het ook goed! We zijn een aantal weken met het invoeren van surveys bezig geweest wat best saai was, maar dat is gelukkig klaar en nu kan ik weer wat leukere dingen doen! Tussen de surveys door ook wel wat interesantere dingen gedaan, zoals een artikel geschreven voor het magazine ‘Tourism Business’! Ik werk met een research officer die onderzoek doet naar Access tourism, de toegankelijkheid van toerisme voor mensen met een beperking. Een leuk en vernieuwend onderwerp en ze vroeg of ik een artikel wilde schrijven voor dit magazine. JA tuurlijk wil ik dat!! Nu heeft ze het artikel wel enigsinds aangepast, wat ik wel verwachtte, maar de input komt van mij en mijn naam komt in het magazine!! (wordt in Juni uitgebracht) Nu ben ik bezig met het typen van een paar artikelen van ongeveer 3 paragrafen voor haar website en vrijdag ga ik mee naar een meeting in Whangarei! Het is goed dat ik haar heb aangesproken, want verder zijn er weinig projecten om aan te werken. Ik heb zo ook wat tijd om nog aan een hoofdstuk van mijn scriptie te werken en wat dingen voor mezelf te doen :) (mailen, foto’s etc). Tussendoor ga ik naar wat workshops (Endnote, writing) en soms zijn er seminars waar we heen ‘moeten’.

Zo ff eten (we schudden de lekkerste creaties uit onze mouw) en daarna ff meeten bij Starbucks met Nathalie (frans meisje) en heeeeel miss naar de bios, ik wil Kick Ass nu ook wel eens zien!

Dat was het weer!!! Foto’s staan weer op picasaweb! http://picasaweb.google.com/Veroniekm/NewZealandWeek4En5#

Check www.accesstourismnz.org.nz voor een stukje dat ik geschreven heb!

Het volgende verhaaltje gaat over mijn roadtripje en ... de rest zullen we zien!!

X Vero (mijn naam staat op het hoogste gebouw in Auckland, zie foto!)

• 19 Mei 2010 - 06:59

Manon:

Wow Bero.. Klinkt allemaal erg leuk. En ja die lange dagen op kantoor maak ook ik hier. Maar denk dat ik dan toch liever in NZ zit;).. ENjoy van je weekenden en groetjes aan tom;).. Kis

• 19 Mei 2010 - 07:26

Ellen :

Berooooooo! Klinkt goed man, jij vermaakt je daar wel! Ik moet lachen om je foto's met je knipoogje haha! Hier gaat ie ook goed ik heb sinds deze week weer gezelschap van Marit en Neel, dus het wordt weer gezellig in Wageningen! Nou zet hem op daar en geniet van je roadtrip. Ik ga dit weekend ook op roadtrip naar Duitsland en Berlijn :-)! Spreek je! XX

• 19 Mei 2010 - 07:29

Jacqueline:

meid waar haal je al die energie vandaan, je onderneemt van alles, maar helemaal super dat kunnen ze niet meer afnemen, ik ga zo even naar je foto's kijken, en wat super dat rowan gaat komen helemaal leuk, dat heeft patricia ook heel leuk gevonden toen jolanda naar haar toe kwam. have fun kiss from almere

• 19 Mei 2010 - 10:32

Osse Bossen:

Wat grappig dat je het hebt over Rotorua, dat is de plek waar buurvrouw Ans altijd over praat als ze het over haar tijd in NZ heeft! Ik zal haar vertellen over je trip, dan heeft ze miss nog wat gratis overnachtingsadressen voor je! Geniet ze!

X Tina

• 19 Mei 2010 - 10:39

Leonne:

Hee Veroo!! Leuk om je verhalen te lezen en vooral om foto's te zien:D Zo te zien vermaak je je prima. Have fun op je road trip! xx

• 19 Mei 2010 - 11:02

Jolanda:

Wat leuk. Zo te lezen heb je nog weinig last van stress m.b.t. school. En binnenkort meer van NZ bekijken gaaf hoor. Vooral foto's zijn altijd leuk om te zien!

• 19 Mei 2010 - 11:33

Anusha:

Hey Vero! gaaf weer om te lezen hoor! en je foto's zijn ook weer prachtig! Heel veel plezier dit weekend en ik hoop inderdaad dat je niet merkt dat het 8 uur duurt! veel foto's maken he :) have fun babe!

xxx Anoes

• 19 Mei 2010 - 14:07

Lidy:

Veroo, haha.. Je hebt geluisterd, volgende dag meteen een verhaal ;)

Leuke dingen doe je daar! En ja die stage dagen, bij mij hetzelfde, ik werk ook nog vaak over tot half 8 in de avond! Maar dan doe ik ook dingen voor mezelf! Succes met alles en veel plezier met je roadtrip dit weekend :)

Liefs uit Peru

• 19 Mei 2010 - 14:42

Papa Gerard:

kei goed ,tot over 135 dagen.
    hugs

dad

• 19 Mei 2010 - 17:13

Janine:

hey veroniek.
    leuk verhaal weer en leuke foto's.
    ondanks dat je de stad nog niet uit bent geweest vermaak je je prima. veel plezier dit weekend he.
    liefs janine en ton

• 19 Mei 2010 - 17:38

Piet En Nel:

hoi veroniek wat een gezellig verhaal heb je weer geschreven,leuk hoor dat je het zo naar je zin hebt. gelijk heb je dat je ook leuke tripjes maakt je bent er nu toch dus moet je het er van nemen.we wensen je veel succes en plezier met wat je allemaal doet en voor nu een kus van ons,doeiiiiiii

• 19 Mei 2010 - 21:03

Vero:

Woww thanks voor alle reacties! Ja en Rowan komt hier naar toe, heel vet!! :)

• 20 Mei 2010 - 09:55

Marit:

Lieve lieve Bero!
    Whaaah de Tongariro Crossing! Beat me in 7 hours! Ha! Prachtig! Wel warme kleren meenemen, goede schoenen aantrekken en genoeg water en bananas voor de energie! Veel plezier en geniet ervan!!! xx

• 20 Mei 2010 - 15:58

Mayo:

Vero, super tof zeg! Mooie foto's ook, vooral veel blijven maken! xxxxx

• 21 Mei 2010 - 05:59

Piet En Nel:

hoi veroniek ,ik kreeg net jou kaart in de bus,hij was op 42 inplaats van 142 bezorgd maar hij is gelukkig toch goed aangekomen.je schreef dat je er nog maar twee dagen was dus je had hem al snel verstuurd dankjewel hoor.zo te zien is auckland city wel een grote stad daar zal je wel veel beleven,ik wens je weer veel plezier daar,groetjes en een kus van ons maar weer doeiiii.

• 24 Mei 2010 - 15:39

Lilian:

Hoi Veroniek heb jij voor mij een mailadres van jou? Ik heb een paar vraagjes over de opleiding, een kamer enzovoort. Hoe is het daar?

Groetjes Lilian

• 25 Mei 2010 - 18:16

Ans Kemps:

Lieve Veroniek!Ik ben de buurvrouw van Bos fam.Mam en Pap kennen me wel, heb van je ouders je adres gekregen van NZ, we hebben daar 18 jaar gewoond!Super om je verslagen te lezen en ik ben als ik het lees helemaal terug in good old'NZ Heb het juist ook doorgebeld naar Mam en haar mijn genot ook verteld.Is ever so lovely!! Wij woonden in Tokoroa, towards to Hamilton and later at Mnt Maunganui and now in Oss.Daarom 100 % succes met alles wat je onderneemt!Good luck, a good time and love from me, Ans Kemps.Bye-Bye

• 27 Mei 2010 - 12:23

Stefanie:

Heey borrelaarster nr 1! Ik ben vandaag een dagje vrij, dus ik heb even goed de tijd genomen om al je foto's te bekijken en de verhalen te lezen die ik nog niet gelezen had.. Woowww weet je, het klinkt voor mij allemaal zo onwerkelijk! Haha.. ik wil samen met jou in dat droomhuis aan het strand wonen..It's like paradise:D
    Haha, ik zag op je site: nog 127 dagen in NZ..;) Geniet er maar van, want voordat je het weet is het oktober :O
    Ik zie je verhaaltje over je roadtrip wel verschijnen, ik ben benieuwd! :D
    Kus!
Veroniek